Гласфибровлакна

Стоматологията е изключително динамична наука. Ежемесечно нови технологии напускат лабораториите и навлизат в практиката.

В класическите методи на лечение, доста често е необходимо изпилването на иначе здрава зъбна тъкан, за да могат да се поставят коронки и мостове. Основна насока в съвременните проучванията е да се търсят методи за лечение, където това да бъде избегнато.

Един такъв метод е прилагането на гласфибровлакна. Използването им е част от т.нар. мини-инвазивна стоматология. При нея максимално се използват клинично възможните резерви за запазване на здравите зъбни тъкани на пациента. Чрез нея бързо и лесно се лекуват широк спектър от стоматологични проблеми. В същото време, класическите лечебни възможности остават налични в случай че се появи нужда от прилагането им в бъдеще.

Гласфибровлакната са подходящо, бързо и икономично решение в следните случаи:
– възстановяване на счупени зъби, без нужда от поставяне на коронки;
– заместване на липсващи зъби без поставяне на мост или имплант;
– стабилизиране на подвижни или травмирани зъби.

Основно предимство на този метод е, че не са нужни многократни посещения при стоматолог и използване на услугите на зъботехник. Стоматологичната корекция може да се приложи в рамките на едно посещение.

Както при всеки стоматологичен проблем, възможността за прилагане на този тип лечение зависи от индивидуалното състояние на зъбите на пациента. Моля, не се колебайте да се свържете с мен, за да насрочим час за преглед.

Технологията в действие: